6 redenen voor het starten van een ERP gekoppelde webshop/bestelplatform

30-08-2022

B2B e-commerce, webshops, bestelplatformen, portalen en ga zo maar door. De laatste tijd kan je geen blad meer openslaan zonder dat deze termen je om de oren vliegen. 

Het kan goed zijn dat je hierdoor zin hebt gekregen in een webshop, maar koppel je die nu wel of niet aan je ERP systeem?

In dit artikel geven we je alvast 6 redenen waarom wij denken dat het een beter idee is om de data van jouw ERP te gebruiken voor een succesvolle lancering van je webshop en om het echt als een tool te gaan gebruiken om jouw organisatie efficiënter te maken.

1) Extra verkoopkanaal zonder nieuwe vestigingen en grote investeringen.

Bij het starten van een webshop kan je je verkoop in principe ongelimiteerd gaan uitbreiden op een geografische schaal. Dit zonder enige fysieke locaties te moeten openen met de daarbijhorende grote investeringen. Met de juiste SEO en SEA kan je wereldwijd jouw publiek bereiken.

2) Snellere opstart dankzij de data goudmijn - jouw ERP!

Indien jouw e-commerce platform out-of-the-box ERP gekoppeld is, dan kan je eigenlijk vanuit de kracht van je ERP data heel snel je webshop/bestelplatform vorm gaan geven met artikelen, prijzen en relaties.

Dit zorgt er meteen ook voor dat al jouw klanten hun persoonlijke prijzen zien. Uiteraard is dit enkel van toepassing indien jouw complexe prijsafspraken ook worden gesynchroniseerd vanuit jouw ERP pakket naar het e-commerce platform.

3) Verlaag administratie en win tijd!

Door het invoeren van een ERP gekoppelde webshop/bestelplatform krijgen jouw klanten de mogelijkheid om hun orders zelf in te voeren op de shop. 

Deze orders worden op hun beurt meteen doorgestuurd naar het ERP pakket. Hiermee elimineer je de tijd die jij of je medewerkers moeten nemen om de orders die normaliter per mail/telefoon binnenkomen, over te typen in het ERP pakket. Een enorme tijdswinst dus!

4) Verhoog je bereikbaarheid voor je klanten.

Fysieke winkels = vaste openingsuren.

Gelukkig ben je hier niet aan gebonden bij een online bestelplatform of webshop. Deze zijn 24/7 bereikbaar voor je klanten en laten hen toe om op elk moment van de dag en vanaf elk toestel bestellingen te plaatsen. Daarenboven synchroniseren deze bestellingen meteen met jouw ERP, wat ervoor zorgt dat je binnen je organisatie meteen kan beginnen met de levering!

5) Nieuwe artikelen in de kijker.

Nieuwe artikelen in je gamma? Bij het aanmaken van deze producten in je ERP kunnen deze meteen gesynchroniseerd worden met je webshop, zo staan deze bij aanmaak (en goedkeuring voor publicatie) meteen online. Daarnaast kan je bij sommige e-commerce platformen deze nieuwigheden meteen in de kijker zetten via een productcarrousel.

6) Verlaag foutenmarge en verhoog efficiëntie.

Door de orderinput te verplaatsen van jouw personeel naar jouw klanten, vermijd je een heleboel vragen en/of opmerkingen van eventuele en mogelijke fouten. Deze kunnen gemakkelijk onstaan bij het aannemen van een bestelling via telefoon door een misverstand of via een typo bij een mail order.

Contacteer ons


testafbeelding
E-commerce for your ERP

Marcando geeft uw online verkoop een boost met een instapklaar webshop platform

Demo aanvragen

Lees onze populaire blogberichten!

09-07-2021
ERP

B2B Webshop software (geïntegreerd met uw ERP)

Op zoek naar B2B webshop software? Onze B2B webshop software, Marcando is ondertussen de motor achter enkele succesvolle B2B webshops.

Lees meer
07-05-2020
ERP

Koppel uw webshop aan uw ERP-systeem

Prijzen, voorraad en bestellingen altijd up-to-date

Lees meer