Waarschuwing voor websites zonder HTTPS

19-04-2017

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure, en betreft de communicatie tussen de browser (van de bezoeker) en de server (van de website) die beveiligd is. Wanneer een website een HTTPS verbinding heeft, dan worden de gecommuniceerde gegevens geëncrypteerd/ versleuteld tussen browser en server.

Om een website van HTTP over te zetten naar HTTPS, dient een SSL certificaat geïnstalleerd te worden.

Waarom overschakelen?

Indien je met inloggegevens, bankgegevens, wachtwoorden en online betalingen werkt wordt het belang van HTTPS steeds groter. Door het installeren van het SSL certificaat zal je ervoor zorgen dat kwaadwillige partijen vrijwel niet in staat zijn om de gecommuniceerde gegevens te achterhalen. Dit zorgt voor een groter vertrouwen bij uw (potentiële) klanten.

Waarschuwing “Not Secure”

Sinds januari 2017 (versie 56 van de Chrome browser) duidt Chrome webpagina’s, die wachtwoorden of bankgegevens vragen en geen SSL certificaat bevatten, aan als “Not Secure”. Hiermee willen ze surfers (“jouw bezoekers”) bewust maken dat die webpagina niet beveiligd is. De melding “Not Secure” wordt enkel weergegeven op die bepaalde webpagina’s en niet voor de volledige website.

Bepaalde bezoekers kunnen hierdoor wel beïnvloed worden en minder of geen vertrouwen meer hebben in jouw website of webshop. Het aanschaffen van een SSL certificaat zorgt voor dat tikkeltje extra vertrouwen bij jouw klanten.

De browser FireFox heeft ondertussen ook al aangegeven dat ze aansluiten bij filosofie van Google en zullen hierin zelfs nog een stap verder gaan. Webpagina’s die geen HTTPS verbinding hebben en wachtwoorden of bankgegevens vragen, zullen, bij het ingeven van een wachtwoord of bankrekeningnummer, de melding krijgen: “This connection is not secure. Logins entered here could be compromised!”.

HTTPS als ranking factor (SEO)

Een SSL certificaat aanschaffen doe je ook om de zoekmachine Google te vriend te houden. Voor veel websites zijn zoekmachines dé belangrijkste bron van bezoekers. Het is dan ook een must om jouw website/ webshop te optimaliseren voor zoekmachines. De HTTPS verbinding wordt door Google ook gezien als één van de factoren die jouw positie binnen de zoekresultaten zal bepalen.

SSL certificaat, een must voor elke website

Er zijn driebelangrijke redenen waarom jouw website over een SSL certficaat zou moeten beschikken.

  • Geeft een gevoel van veiligheid aan de bezoeker
  • Encryptie van gegevens
  • SEO

Wens je meer informatie over HTTPS of SSL certificaten? Contacteer ons vandaag nog!

Contacteer ons


testafbeelding
Get your shop online

Marcando geeft uw online verkoop een boost met een instapklaar webshop platform

Demo aanvragen

Lees onze populaire blogberichten!

10-12-2021
Algemeen

Snel jouw webshop maken

Start in geen tijd met het verkopen van jouw producten

Lees meer
05-02-2021
Algemeen

Zo scoort je webshop hoger in Google - Webshop SEO tips

Hoger scoren in Google met je webshop? Gevonden worden door jouw klanten? Dankzij deze tips scoort jouw webshop hoger in de zoekresultaten.

Lees meer
24-01-2020
Algemeen

Het wordt online verkoop of geen verkoop

B2B-klanten rekenen op uw e-commerce

Lees meer
05-03-2019
Algemeen

Gratis live chat toevoegen aan jouw Marcando webshop

Een live chat toevoegen aan jouw webshop biedt tal van voordelen. Volg deze stappen om ook een gratis live chat toe te voegen.

Lees meer
06-06-2018
Algemeen

Gratis afbeeldingen voor je webshop - de ultieme lijst

Legaal foto's of afbeeldingen gebruiken voor op je webshop of in je nieuwsbrief? Vind de perfecte gratis foto via deze websites.

Lees meer
29-10-2017
Algemeen

E-commerce Xpo 2017

Ontmoet Marcando op de E-commerce Xpo in Kortrijk op 6 & 7 November, stand 117

Lees meer