Waarschuwing voor websites zonder HTTPS

19-04-2017

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure, en betreft de communicatie tussen de browser (van de bezoeker) en de server (van de website) die beveiligd is. Wanneer een website een HTTPS verbinding heeft, dan worden de gecommuniceerde gegevens geëncrypteerd/ versleuteld tussen browser en server.

Om een website van HTTP over te zetten naar HTTPS, dient een SSL certificaat geïnstalleerd te worden.

Waarom overschakelen?

Indien je met inloggegevens, bankgegevens, wachtwoorden en online betalingen werkt wordt het belang van HTTPS steeds groter. Door het installeren van het SSL certificaat zal je ervoor zorgen dat kwaadwillige partijen vrijwel niet in staat zijn om de gecommuniceerde gegevens te achterhalen. Dit zorgt voor een groter vertrouwen bij uw (potentiële) klanten.

Waarschuwing “Not Secure”

Sinds januari 2017 (versie 56 van de Chrome browser) duidt Chrome webpagina’s, die wachtwoorden of bankgegevens vragen en geen SSL certificaat bevatten, aan als “Not Secure”. Hiermee willen ze surfers (“jouw bezoekers”) bewust maken dat die webpagina niet beveiligd is. De melding “Not Secure” wordt enkel weergegeven op die bepaalde webpagina’s en niet voor de volledige website.

Bepaalde bezoekers kunnen hierdoor wel beïnvloed worden en minder of geen vertrouwen meer hebben in jouw website of webshop. Het aanschaffen van een SSL certificaat zorgt voor dat tikkeltje extra vertrouwen bij jouw klanten.

De browser FireFox heeft ondertussen ook al aangegeven dat ze aansluiten bij filosofie van Google en zullen hierin zelfs nog een stap verder gaan. Webpagina’s die geen HTTPS verbinding hebben en wachtwoorden of bankgegevens vragen, zullen, bij het ingeven van een wachtwoord of bankrekeningnummer, de melding krijgen: “This connection is not secure. Logins entered here could be compromised!”.

HTTPS als ranking factor (SEO)

Een SSL certificaat aanschaffen doe je ook om de zoekmachine Google te vriend te houden. Voor veel websites zijn zoekmachines dé belangrijkste bron van bezoekers. Het is dan ook een must om jouw website/ webshop te optimaliseren voor zoekmachines. De HTTPS verbinding wordt door Google ook gezien als één van de factoren die jouw positie binnen de zoekresultaten zal bepalen.

SSL certificaat, een must voor elke website

Er zijn driebelangrijke redenen waarom jouw website over een SSL certficaat zou moeten beschikken.

  • Geeft een gevoel van veiligheid aan de bezoeker
  • Encryptie van gegevens
  • SEO

Wens je meer informatie over HTTPS of SSL certificaten? Contacteer ons vandaag nog!

Contact us


testafbeelding
E-commerce for your ERP

Marcando boosts your online sales with an entry-level web shop platform

Request Demo

Read our popular blog posts!

03-04-2024
Algemeen

6 dingen om rekening met te houden bij het opzetten van jouw zakelijke webshop

Ontdek 6 cruciale zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van jouw zakelijke webshop. Van het vooraf bepalen van doelen, bekijken van ERP integraties en zoveel meer!

Read more
08-02-2024
Algemeen

Van traditioneel naar digitaal: hoe een webshop je heel wat kosten kan besparen

Ontdek de voordelen van de overgang van handmatige invoer naar digitalisering met onze blog en leer hoe een B2B bestelplatform geïntegreerd met een ERP-systeem jouw bedrijfsvoering kan stroomlijnen.

Read more
10-12-2021
Algemeen

Snel jouw webshop maken

Start in geen tijd met het verkopen van jouw producten

Read more
05-02-2021
Algemeen

This is how your webshop scores higher in Google - Webshop SEO tips

Ranking higher in Google with your web shop? Being found by your customers? These tips will help your shop rank higher in search results.

Read more
24-01-2020
Algemeen

Het wordt online verkoop of geen verkoop

B2B-klanten rekenen op uw e-commerce

Read more
05-03-2019
Algemeen

Gratis live chat toevoegen aan jouw Marcando webshop

Een live chat toevoegen aan jouw webshop biedt tal van voordelen. Volg deze stappen om ook een gratis live chat toe te voegen.

Read more